Перемир’я на Грушевського було викликане вдалою диверсійною операцією активістів Майдану?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.01.2014 01:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=22713

Вчорашнє затишшя на вулиці Грушевського, де два дні тривало протистояння активістів Майдану і співробітників міліції, можливо пояснюється банальною відсутністю світлошумових і газових гранат у правоохоронців.

Беркутівці примотують скотчем до світло-шумових гранат шматки каменів. Від вибуху каміння розривається і граната з світло-шумової стає фактично бойовою. Фото - Андрій Парубій

"Беркут" на вулиці Грушевського залишився без гранат, - активісти Майдану перехопили партію боєприпасів", - так про це повідомив сайт «Новий Регіон» із посиланням на повідомлення одного з активістів в мережі Фейсбук.

"Внутрішні війська і «Беркут» були змушені піти на хитрість і імітувати перемир’я, оскільки напередодні 1-ий Тульчинський диверсійний рій успішно виконав диверсійну операцію.

Близько другої години ночі загін диверсантів, який налічував 12 повстанців, порушив стабільну доставку припасів і засобів захисту підрозділу «Беркут». Повстанці почали діяти на вулиці Івана Мазепи (м. Арсенальна), на підступах до вул. Грушевського. Спочатку відвернули увагу «беркутівців» підпалом одного з автобусів режиму. Поки охоронці гасили автобус, диверсійний рій потягнув 2 ящики з протигазами (по 40 шт. в кожному), 1 ящик снарядів «Терен М» (340 шт ). Захоплене майно було віддане в будинок профспілок, КМДА, та роздано в намети правого сектору. Слава Героям України!", - цитує повідомлення сайт sprotiv.org.

Як повідомлялося, правоохоронці застосовують спецзасоби, порушуючи всі існуючі закони України і власні службові інструкцій. Вони кидають гранати «Терен» прямо під ноги протестувальникам, хоча зобов’язані робити це на відкритій місцевості, за два-три метри до людей. У результаті активісти отримують множинні поранення.



Також міліціонери ведуть прицільну стрілянину гумовими кулями по журналістам, намагаючись потрапити їм в очі. Кілька осіб вже позбулися зору.

Народний депутат Андрій Парубій, який отримав поранення від вибуху світлошумової гранати, так написав на своїй сторінці в Фейсбуку: "Ці осколки (на фото) витягнули у мене з ноги з глибини 3-5 см.
Подібні рани отримали кілька десятків добровольців Самооборони. Аж сьогодні я вияснив причину таких пошкоджень. Виявляється, беркутівці примотують скотчем до шумо-світлових гранат шматки каменів. Від вибуху каміння розривається і граната з шумо-світлової стає фактично бойовою".

Граната зі сльозогінним газом «Терен-6» та світлошумова граната «Терен-7М»

Довідка.

Граната "Терен-6".
Пристрій миттєвого розпилення сльозоточивого та подразливого аерозолю "ТЕРЕН-6" призначено як для припинення протиправних дій окремих осіб, так і ліквідації масових заворушень, шляхом тимчасового придушення психовольової стійкості правопорушників за допомогою хмари висококонцентрованого сльозогінного газу. Виріб "ТЕРЕН-6" є цільним функціональним, невідновлювальним і неремонтованим. "ТЕРЕН-6" має модифікації "ТЕРЕН-6Д" - для відстрілу з рушниці "Форт-500" за допомогою спеціальної насадки і вибивного патрону.

Мінімальна відстань застосування -2 м. Використовується при температурі -10 ... +40 °С



Граната "Терен - 7М". Пристрій світлозвуковий "ТЕРЕН-7М" призначено як для припинення протиправних дій окремих осіб, так і ліквідації масових заворушень, шляхом тимчасового придушення психовольової стійкості правопорушників за допомогою світлових і звукових імпульсів високої інтенсивності.

Час уповільнення - 2,0 ± 0,5 (3,5 ± 1)
Мінімальна відстань застосування - 1,5 м.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.