У Білоконя бавилися прослушкою. А після нього?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.03.2007 15:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2284

До кінця березня будуть оприлюднені результати комплексної ревізії, яка триває в МВС. Проте вже є цікаві знахідки..

Як повідомив сьогодні на прес-конференції заступник міністра внутрішніх справ Микола Куп‘янський, під час проведення інвентаризації було виявлено одну „цікаву” знахідку – в одному з підрозділів знаходився комплекс для прослуховування розмов стільникового зв‘язку, який вже давно мав бути переданий до СБУ.

Адже ще в листопаді 2005 року було видано відповідний Указ Президента України, згідно з яким вся подібна апаратура мала бути передана з МВС до СБУ, оскільки саме Служба Безпеки має виключне право на проведення оперативних дій з застосуванням прослуховуючих пристроїв. Хоча ця апаратура й не нова – 2003 року випуску, однак вона цілком придатна до роботи.

Після проведення службового розслідування комплекс буде передано до СБУ. Наразі таке розслідування триває і має бути з‘ясовано, чому комплекс не був переданий до Служби Безпеки України.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Віктора Суслова, практика проведення ревізій при зміні керівництва відомства є загальноприйнятою, однак така комплексна перевірка МВС, до проведення якої окрім ГКРУ долучені і працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю, в МВС проводиться вперше.

Остаточне закінчення ревізії очікується наприкінці березня, однак вже нині можна говорити про факти порушень. Зокрема, вже виявлено фінансових зловживань та порушень на суму 559 млн грн. Щоденні перевірки тривають, тож цілком реально, що до кінця ревізії ця цифра може значно зрости.

Ревізією виявлено суттєве перевищення штатної чисельності центрального апарату МВС від затвердженої норми.

Зокрема, замість 1775 штатних одиниць, які були передбачені на 2006 рік, реальна чисельність цетрального апарату була вдвічі більшою. Таке стало можливим завдяки створенню багатьох підрозділів не в складі МВС, а при МВС.

Віктор Суслов підкреслив, що практика створення підрозділів при МВС, яка дає змогу „обходити” штатні норми, існує в Міністерстві внутрішніх справ вже давно, однак попереднє керівництво не звертало на це увагу.

Наразі МВС звертатиметься до Кабміну з проханням збільшити офіційну штатну чисельність центрального апарату, адже при МВС виявилося багато підрозділів, діяльність яких сьогодні достатньо ефективна і потрібна.

Однак якщо не вдасться таким чином легалізувати діючі підрозділи, керівництво МВС дотримається закону і проведе скорочення штатів, аби привести їх кількість у відповідність до доведених встановлених норм.

Винних у порушеннях буде названо після закінчення перевірки, проведення службових розслідувань. Щодо порушення кримінальних справ стосовно винних у зловживаннях, це - поза компетенцією МВС. Всі матеріали про виявлені правопорушення будуть направлятися до органів прокуратури для прийняття рішень згідно з чинним законодавством.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.