Як херсонські аферистки заробляють на ветеранах

Автор/джерело -  © Олена Каганець, "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 20.05.2006 21:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=231

Цього тижня в Херсоні одинокий 90-річний пенсіонер і ветеран війни став жертвою двох аферисток, які під виглядом працівників Військкомату видурили в нього всі заощадження, накопичені протягом багатьох років.

Скоріше за все жінки-злодійки використовували гіпноз або дуже «серйозні» методи впливу. Як зізнається постраждалий, тільки через декілька годин після того, як він віддав їм гроші, він прийшов до тями і засумнівався в тому, в чому його все ж таки переконали. Але було вже пізно.

Скидається на те, що аферистки-гіпнотезерки готувалися до своєї «операції» завчасно. Вони зібрали інформацію про «об’єкт», можливо, навіть узнали на пошті, що пенсія «об’єкта» становить близько 600 гривень, і припустили, що «об’єкт» за місяць не встигає її витратити, оскільки є ветераном і платить за всі комунальні послуги 25%. Як всі старі люди, за звичкою живе скромно, новий одяг не купляє і багато не їсть. А найліпше для них було те, що дід живе сам в однокімнатній квартирі одної з дев’ятиповерхівок, що на проспекті 200-річчя Херсону, мешканці яких, як правило, замикають двері парадного на ключ. В кожного мешканця парадного свій ключ, а якщо його немає, доводиться чекати біля дверей на того, у кого він є.

Діда чекали біля будинку. Коли він почав відкривати двері парадного, злодійки з ним почали доброзичливо розмовляти, обмовившись, що йдуть до ветерана з такого то поверху такої то квартири, бо мають завдання від Військкомату допомогти ветеранам обміняти гроші. Вони сказали, що Ющенко в триденний термін проводив обмін грошей і що сьогодні вже останній день обміну. Вони навіть посвідчення якесь показали.

Супроводжуючи діда до самої квартири, вони його так заговорили, що дізналися, що в діда є заощадження і немалі. До того ж в іноземній валюті. Вже у квартирі для правдоподібності вони попросили діда написати якусь заяву і записали номери всіх купюр, які їм дав дід для «обміну». Отак «обміняв» старенький 1300 доларів, які на його прохання і за його ж гроші йому періодично купляли родичі. Він добре пам’ятав часи інфляції, коли всі заощадження люди тримали в іноземній валюті. І за звичкою продовжував це робити.

Як він зізнався міліції, яку викликав, коли зрозумів, що потрапив на гачок брехні, його «щось перемкнуло». Але сподіватися на повернення діду грошей навіть в разі затримання аферисток, все ж таки не доводиться.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.