Холодна війна-2. Росія активно переозброюється

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 6.03.2007 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2318

Третій серійний багатофункціональний бомбардувальник Су-34, побудований на новосибірському авіазаводі Новосибірського авіаційного виробничого об'єднання ім. Чкалова, повинен піднятися в повітря в листопаді 2007 року.

"Зараз в роботі знаходяться три літаки Су-34, з них товарний - один. Планується, що третя серійна машина встане на крило в листопаді цього року", - повідомив сьогодні журналістів генеральний директор виробничого об'єднання ім. Чкалова Федір Жданов.

Передача російським ВВС двох перших серійних багатофункціональних літаків Су-34 відбулася в грудні минулого року.

Двомісний винищувач-бомбардувальник Су-34 призначений для вирішення завдань бойового застосування по повітряних, наземних, морських і надводних цілях при веденні автономних і групових дій вдень і вночі в простих і складних метеоумовах і в умовах дії перешкод, що створюються супротивником, вогняної і інформаційної протидії, а також ведення повітряної розвідки.

У перспективі Су-34 повинен стати базовим ударним літаком фронтової авіації ВВС РФ і повністю замінити в строю літаки типу Су-24 і Су-24М.

НАВО ім. Чкалова - одне з найбільших літакобудівних підприємств Росії, що входить в Авіаційну холдингову компанію "Сухий".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.