Щасливий шлюб можна обчислити за допомогою лінійки

Автор/джерело -  © «Гармонія»



Дата публiкацiї - 24.04.2014 05:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23230

Дізнатися, наскільки щасливі дві людини, що живуть разом, можна, просто спостерігаючи за тим, як вони сплять, стверджують науковці.

Вони провели дослідження найбільш популярних позицій для сну серед подружніх пар і встановили, що подружжя, які спали на відстані менше семи сантиметрів одне від одного, були найбільш задоволені своїми стосунками.

А ті, хто спав на відстані більше 70 сантиметрів - найбільше стосунками незадоволені.

Про це пише The Telegraph, посилаючись на результати опитування, яке було проведене в рамках Единбурзького міжнародного фестивалю науки.

Серед пар, які спали "впритул" одне до одного, кількість задоволених стосунками склала 86%, в той час, як серед тих, хто віддавав перевагу спати на відстані, - лише 66%.

У 12% пар дистанція під час сну склала менше семи сантиметрів, а у 2% - понад 70 сантиметрів.

42% подружжя заявили, що вважають за краще спати, лежачи спина до спини, 31% - лежачи в одному напрямку і 4% - лежачи обличчям один до одного.

Крім того, з’ясувалося, що більш щасливими у шлюбі є подружжя, які упродовж сну торкаються тілами: з них задоволеність стосунками висловили 94%. У той час, як серед пар, які воліли не стикатися під час сну, задоволених виявилося значно менше - лише 68%.

Професор Річард Уайзман, психолог з Університету Хартфордшира який очолював дослідження, заявив:
"Це перше дослідження, яке мало на меті вивчити спальні позиції подружніх пар, і результати дозволяють людям отримати уявлення про особливості їхніх стосунків, просто спитавши їх про своє улюблене положення для сну".

Екстраверти, як правило, спали поруч зі своїми партнерами, а більш творчі особистості, швидше за все, сплять на лівому боці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.