СБУ порушила кримінальну справу проти Донецької міськради

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 9.03.2007 18:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2330

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом, наявності у зверененні Донецької міськради до депутатів Тернопільської міськради закликів до повалення державної влади.

Про це повідомив голова Донецької обласної організації Української народної партії Андрій Какуша.

Як сказав Какуша, тиждень тому обласні організації УНП і партії Народний рух України звернулися до міської прокуратури та СБУ Донецької області з заявою про порушення кримінальної справи за статтями 109 Заклики до зміни конституційного ладу і 110 Зазіхання на територіальну цілісність України Кримінального кодексу за фактом рішення Донецької міськради прийняти звернення до Тернопільської міськради.

За словами Какуши, дане рішення суперечить Конституції і є кримінально карним.

"Якщо в даній ситуації виявиться, що винні всі депутати Донецької міськради, то ми будемо наполягати на розпуску депутатського корпусу. Якщо ж ініціатором даного рішення був секретар Міськради Микола Левченко, як він неодноразово заявляв у пресі, то він повинен бути відсторонений від займаної посади і переобраний", - сказав Какуша.

21 лютого Донецька міськрада вирішила спрямувати звернення до депутатів Тернопільської міськради, у якому висловлювалася позиція щодо значення російської мови, а також значення Донецька і Донецького регіону в Україні.

У заяві Донецької міськради зазначалося, що Донбас є донором економіки України, а більшість його депутатів виступають за надання російській мові статусу регіональної і державної.

Це звертання було реакцією на звертання Тернопільської міськради з вимогою визнати воїнів ОУН-УПА ветеранами Другої світової війни, а також демонтувати пам’ятники Леніну.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.