Президент Ющенко провів зустріч із фракціями БЮТ і НУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.03.2007 20:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2349

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із членами парламентських фракцій “Наша Україна” та Блоку Юлії Тимошенко.

За результатами зустрічі було підписано спільну заяву двох фракцій, повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави закликав парламентських опозиціонерів винести уроки з попередніх подій і об’єднатися довкола національних пріоритетів.

Президент також констатував, що нині у стінах Верховної Ради між опозицією і владою не налагоджено конструктивного діалогу. При цьому опозиція, за його словами, «має бути невід’ємною частиною у прийнятті державних рішень». В. Ющенко закликав парламентаріїв сформувати консолідовані цілі, які можуть утвердити демократичні здобутки та забезпечити соціально-економічний розвиток країни.

Одним із пунктів декларації двох фракцій має стати необхідність формування Конституційної комісії за участю представників різноманітних політичних сил та інституцій, а також громадськості й експертів. «Нам потрібно робити цей проект відкритим, публічним, з дискусіями. Якщо потрібен референдум – давайте робити референдум», – сказав В. Ющенко.

Президент констатував, що конституційна реформа спричинила дисбаланс між владними інститутами, що, у свою чергу, призвело до «узурпації влади» з боку уряду і парламентської більшості.

Він також наголосив, що адаптація конституційних змін проводиться «з грубим порушенням норм і законів». Корупція і надмірна політизація процесів у країні загрожують, за словами В. Ющенка, національній безпеці. Це підтверджує і той факт, що «криміналітет повертається в Україну». «Це принизливо для кожного громадянина і, особливо, для людей, які представляють громадян у парламенті України», – звернувся Президент до народних депутатів.

Глава держави закликав парламентаріїв підтримати спільну заяву і не піддатися на можливі підкупи. «Я хочу, щоб ви поклали почуття своєї відповідальності на терези совісті», – сказав В. Ющенко.

Водночас Президент висловив переконання, що у Верховній Раді «не знайдеться 300 людей, які можуть зрадити Україну».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.