Україна отримає допомогу від країн НАТО

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.09.2014 23:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=23923

Президент України Петро Порошенко заявляє, що країни-члени НАТО надаватимуть Україні фінансову підтримку на підвищення обороноздатності.

Про це Порошенко сказав на спільній прес-конференції з генеральним секретерам НАТО Андерcом Фог Расмуссеном.

«Хотів би подякувати всім за дуже потужну підтримку, в тому числі й фінансову, яку вони сьогодні задекларували, взявши на себе зобов’язання щодо наповнення чотирьох трастових фондів», - сказав він.

Порошенко пояснив, що ці фонди будуть пов’язанні з важливими напрямками української безпеки: вдосконалення логістики, вдосконалення системи командування, покращення комунікацій і організація кібер-захисту України.

«Є конкретні країни, які взяли на себе відповідальність за координацію цих фондів, і всі без виключення учасники сьогоднішнього саміту взяли на себе зобов’язання щодо їх наповнення», - сказав Порошенко.

Крім того, за словами Президента України, є домовленості з різними країнами-членами НАТО щодо надання військової допомоги – як летального, так і не летального характеру, включаючи високоточну зброю. Також досягнуто домовленості щодо реабілітації поранених українських військових, постачання медичного обладнання та ліків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.