Космічний модуль вперше «прикометився»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2014 22:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24239

Німецький дослідницький космічний модуль «Philae» місії «Rosetta» успішно здійснив посадку на поверхню ядра комети Чурюмова-Герасименко.

Посадка на поверхню комети відбулася о 18:03 за київським часом.

Наукові співробітники місії називають подію історичною, оскільки дослідження комети зможе пояснити зародження життя на Землі.

"Комета старша за Землю, тому може дати розуміння того, як зароджувалося життя на планеті Земля", - кажуть вони.

Нагадаємо, посадковий модуль «Філи» («Philae») успішно відокремився від космічного апарату «Rosetta» о 10:35 за київським часом. Після успішної посадки модуль упродовж двох з половиною днів буде досліджувати поверхню космічного тіла користуючись енергією власних акумуляторів, а потім перейде на живлення від сонячних батарей.

Посадковий модуль «Філи» («Philae»)

Вага зонду «Philae» - сто кілограмів. Лінійні розміри не перевищують метра. Зонд несе на своєму борту десять інструментів, що необхідні для дослідження ядра комети. За допомогою радіохвиль вчені планують вивчити внутрішню структуру ядра, а мікрокамери дозволять зробити з поверхні комети панорамні знімки. Свердло, що встановлене на «Philae», допоможе взяти проби ґрунту з глибини до 20 сантиметрів.

Всі дані вимірювань в режимі онлайн будуть надходити на апарат «Rosetta», а з нього - до Землі. Після спуску «Philae» апарат «Rosetta» почне віддалятися від комети, перетворившись на її супутник.

Комета Чурюмова - Герасименко була відкрита 23 жовтня 1969 року Климом Чурюмовим в Києві на фотопластинках, відзнятих Світланою Герасименко у вересні в Алма-Атинській обсерваторії.

Космічний зонд Європейського Космічного Агентства
«Rosetta» стартував з планети Земля 2 березня 2004 р. Робота над проектом триває понад 10 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.