У США прогнозують падіння цін на нафту до $50

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 19.11.2014 13:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24272

Світові ціни на нафту можуть впасти до $ 50 за барель, заявив глава управління енергетичної інформації при міністерстві енергетики США Адам Семінський, повідомляє “Прайм”.

"Був час, коли нафта коштувала 150 доларів, був час, коли її вартість опускалася до 25-30 доларів. Коли нафта коштувала 150 доларів, багато хто припускав, що ціна зросте до 200 доларів. Однак я ніколи в це не вірив", - говорить Семінський.

За сценарієм міжнародних аналітиків вартість нафти сорту WTI (западнотехасская світла) до середини 2015 року опуститься до $ 62 за барель. З червня цього року американська нафта WTI подешевшала приблизно на 30%. Падіння цін посилилося після того, як Саудівська Аравія і Кувейт заявили про рішення не скорочувати видобуток.

Як зазначає голова управління енергетичної інформації, динаміку цін на нафту прогнозувати важко через геополітичну напруженність в Лівії, Іраку та деяких інших країнах.

Раніше управління енергетичної інформації США знизило прогноз середньорічної ціни нафти марки Brent у 2015 році на 18 дол. у порівнянні з жовтневим звітом до 83 дол. за барель. Також аналітики Міжнародного енергетичного агентства (IEA) пророкують цінами на нафту подальше падіння в 2015-му.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.