Чому Україна відмовилася від канадських літаків?

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.11.2014 11:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24287

На думку Юрія Бірюкова, Україна не може дозволити собі такі бойові літаки. Перехід на стандарти НАТО - це питання перспективи, вважає радник українського президента і волонтер.

Волонтер та радник президента України Юрій Бірюков вважає, що Україна не може дозволити собі літаки F/A-18, які Канада навесні пропонувала Києву. "Ми не в змозі собі дозволити такі літаки! Не зможемо оплачувати їхнє обслуговування! Не зможемо їх заряджати (нічим), не зможемо підтримувати (нічим і ніким). А хто на них літати буде? А де у нас є комплекси супроводу польотів", - написав Бірюков на своїй сторінці у Facebook у неділю, 23 листопада.

За його словами, перехід українських збройних сил на стандарти НАТО - це питання перспективи. "Питання переходу на західні стандарти, на західні калібри, на західну техніку - питання для нас актуальне в перспективі, а не зараз", - зауважив він. Нині ж починати треба із "трусів та шкарпеток, з форми, з наметів та спальників, з колісної техніки", додав засновник волонтерської групи "Крила Фенікса".

Нагадаємо, що у суботу, 22 листопада колишній заступник міністра оборони України розповів, що навесні уряд Канади пропонував передати українській армії кілька десятків своїх літаків F/A-18.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.