Сьогодні розпочинаються консультації у Президента про розпуск парламенту. Поки що їхній час не визначено

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.03.2007 10:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2458

Політичні консультації Президента України з керівництвом парламенту та лідерами фракцій перенесено.

Глава держави вимагає від Прем'єр-міністра та урядової коаліції забезпечити непорушність норм Конституції у формуванні коаліції на фракційній основі, повідомляє прес-служба.

Лише це збереже легітимність існування коаліції і забезпечить гарантії діяльності опозиції, – вважає Президент. Йдеться, в першу чергу, про прийняття політичного рішення щодо відповідальності депутатів за вихід із фракції, тобто – про закон про імперативний мандат.

Президент вимагає вже сьогодні сформувати спільне звернення від прем’єра та Президента до Конституційного Суду щодо імперативного мандату.

Як повідомлялося раніше, вчора Президент призначив консультації із лідерами паламентських фракцій зпочатку на понеділок, а потім час було перенесено на сьогоднішній ранок.

Водночас у парлементі пройшли збори більшовиків, на яких лунали найфантастичніші пропозиції, аж до непокори можливому Указу Президента та фактичного захоплення будинків центральних державних установ. Однак, було ухвалено лише одне рішення: у разі виходу та оприлюднення такого Указу - зібрати позачергове пленарне засідання ВР.

А тим часом, сьогодні із самого ранку Секретаріат Президента пікетують сотні активістів БЮТ, НУ та “Народної самооборони” із вимогою негайного припинення повноважень парламенту та призначення нових парламентських виборів.

Альтернативний мітинг на Європейській площі столиці зорганізували більшовики. Як ми повідомляли раніше, вчора у Донецькій, Луганській та деяких інших областях розпочалася мобілізація “виборців” на антимайдан у Київ. За деякими даними більшість мітингувальників-заєдистів - працівники підприємств, що належать нардепам, членам більшовицької коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.