СБУ знешкодила групу російських інтернет-агітаторів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2015 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24944

У рамках протидії злочинам проти основ національної безпеки України співробітники СБУ викрили протиправну діяльність групи провокаторів, які через соціальні мережі активно закликали до створення так званої «київської народної республіки».

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Під такою назвою група створила Інтернет-спільноту, яка пропагувала злочинну діяльність терористів на окупованих територіях, поширювала антиукраїнські матеріали і намагалася схилити молодих людей до підтримки сепаратизму. Організатори розробили та поширювали символіку фейкової «республіки», демонстративно подібну до тієї, що використовують бойовики «ДНР» і «ЛНР».

28 квітня ц.р. у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного лад у або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України співробітники СБУ провели обшуки у помешканнях організаторів групи − мешканців Києва 25-ти та 19-ти років. Цих осіб затримано.

Правоохоронці вилучили у зловмисників комп’ютерну техніку з антиукраїнськими агітаційними матеріалами.
Висновки експертів підтвердили, що у повідомленнях Інтернет-спільноти містяться антиукраїнські заклики, направлені на повалення існуючого конституційного ладу.

Слідчі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області оголосили зловмисникам про підозру, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.