Вчені підтвердили, що жінки «винюхують» коханих мужчин

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.07.2015 02:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25219

Люди дійсно шукають партнерів по запаху! Ми дійсно можемо «винюхати» свою ідеальну половинку.

Результати дослідження «любовного нюху» опублікував Guardian. За словами вчених-генетиків з дослідницького центру Ентоні Нолана, наш нюх здатний вловити вміст ДНК потенційного партнера, зокрема, так званий головний комплекс гістосумісності (ГКГ).

ГКГ - це ділянка геному, в якій зашифрований імунітет. Відповідно, ми схильні вибирати партнерів з ГКГ, який максимально відмінний від нашого власного - щоб імунітет майбутнього потомства покривав максимальну кількість можливих хвороб. Чим більша різниця, тим більш приємним нам видається запах людини.

Цю теорію підтвердив досить незвичайний експеримент: жінкам запропонували понюхати ношені футболки різних чоловіків. Випробовувані мліли від запаху чоловіків з відмінним ГКГ і залишалися байдужими до решти, - що потрібно було і довести.

Важливу роль нюху в любовних стосунках підтвердило ще одне дослідження. Якщо вірити його результатами, нюх жінки посилюється, коли вона не перебуває у стосунках і шукає свого принца. А ось закохані жінки майже повністю втрачають здатність «винюхувати» інших чоловіків.

У свою чергу, чоловіки визначають за запахом потенційних матусь. Нюх чоловіків також грає певну роль в стосунках з протилежною статтю. Запах жінки в період овуляції, коли її організм готовий до вагітності, сприймається чоловіками як приємніший у порівнянні із запахом тих, хто до дітонародження не готовий (наприклад, через вік або не в період овуляції).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.