Мощі Орлеанської Діви виявилися єгипетською мумією

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2007 15:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2538

Рештки святої Жанни Д'Арк, які зберігаються в музеї біля французького Шинона, виявилися підробкою. Як повідомляє журнал Nature, такого висновку дійшли французькі вчені. Експерти припускають, що рештки можуть бути насправді фрагментом єгипетської мумії.

У ході дослідження вони з'ясували, що рештки не можуть належати людині, яка померла в XV столітті, а їхній вік нараховує більше двох тисяч років. Крім того, дослідивши рештки - людське ребро, фрагмент дерева, клаптик тканини та стегнову кістку кішки - вчені не виявили ознак спалення, а запах ванілі від рештків свідчить про процес природного розкладання.

Котяча кістка, що зберігалася серед лже-мощів, може також свідчити на користь версії про те, що рештки є частиною єгипетської мумії, тому що в стародавньому Єгипті мертвих кішок часто бальзамували.

Жанна Д'Арк була спалена на вогнищі 1431 року. Те, що Римсько-католицька церква врешті-решт визнала її мощами, було виявлено в 1867 році на горищі однієї з аптек у Парижі.

На думку доктора Шарльє з госпіталю Реймона Пуанкаре в Парижі, фальшивка - справа рук аптекаря XІX століття, який видав рештки єгипетської мумії за священну реліквію. Для чого йому це знадобилося, залишається загадкою. Швидше за все, він зробив це не заради грошей, а "з релігійних міркувань", вважає Шарльє.

"Можливо, це знадобилося для того, щоб прискорити процедуру канонізації Жанни Д'Арк", - вважає дослідник, повідомляє Газета.Ру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.