Ізраїль не пустив Ющенка порівняти Голодомор і Холокост

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.04.2007 04:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2548

Ізраїль відмовив Президентові України Віктору Ющенку, який збирався відвідати Єрусалим напередодні Дня Катастрофи (дня пам`яті жертв Холокоста).

За офіційними даними, причиною відмови стала завантаженість виконуючого обов`язку президента Ізраїлю Далії Ітцик, проте неофіційно джерела в Єрусалимі приводять іншу причину - намір Ющенка виступити з промовою, в якій він збирався провести паралелі між Голодомором і Холокостом, повідомляє Lenta.ru.

Як відзначає видання, намір українського Президента добитися міжнародного визнання злочинів сталінського режиму на Україні в 1930-х роках геноцидом зустрічає протидію Росії. Саме через небажання сваритися з Москвою, Ізраїль і запропонував Ющенку перенести його візит.

В українському посольстві в Ізраїлі так відреагували на повідомлення в ізраїльській пресі: “Зараз здійснюються контакти на робочому рівні з метою узгодження можливих дат проведення візиту президента України Віктора Ющенка до Ізраїлю, які були б прийнятні як для української, так і для ізраїльської сторін”.

Від "Аратти": Ось бачите, пане Президент, а Ви збиралися запропонувати законодавчо закріпити покарання за невизнання Голокосту...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.