Російські трейдери розпочали цінову війну. Під шумову завісу Держдуми

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 6.04.2007 13:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2551

На заправках Київської і Донецької області різко подорожчав бензин.

Всього за декілька днів ціни на нього зросли на 25-30 копійок, або ж на 10%.

В четвер, 5 квітня, найбільший стрибок цін на бензин було відзначено в Донецькій області, де бензин А-95 продавали вже по 4,10 грн./л. У Київській області бензин цієї марки піднявся в ціні до 4 грн./л.

У Мінпаливенерго різкі зміни на роздрібному ринку бензину України пояснюють подорожчанням нафти на світових ринках. «Зараз ціни на пальне формуються нафтовими компаніями за формулою, в основі якої — світові ціни на нафтопродукти, плюс достатній рівень рентабельності. Політики у формулі немає», — запевнив глава прес-служби міністерства Костянтин Бородін.

Оператори ринку нафтопродуктів прогнозують подальше зростання цін.

Від “Аратти”: весняне й осіннє підвищення цін в Україні, як показують тривалі спостереження - аж ніяк не має відношення до “світових цін”.

Взагалі, казати про якісь тенденції на абстрактних “світових ринках” в Україні, - де: по-перше, внутрішній ринок паливно-мастильних товарів фактично монополізовано російськими трейдерами; по-друге, є закритим, тобто, на ньому не може продавати аналогічні товари будь-хто, наприклад, британські, чи німецькі, чи арабські кампанії, а лише право на продаж мають російські кампанії чи їхні дочерні структури, - щонайменше не коректно.

Відтак, цілком очевидно, що здорожчення паливно-мастильних матеріалів є: а). сезонним; б). політичним, тобто інструментом тиску Кремля на українську владу.

Така вона “братерська дружба” із Москвою. А точніше - її ціна постійно відбивається на гаманці кожного українця, і донеччанина, й киянина, й херсонця. Незалежно від політичних уподобань.

І так буде доти, поки український ринок буде “своїм” лише для росіян.
Решта “аргументів” - примітивна пропаганда для невігласів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.