Кремль відмовляється виконувати Мінські угоди

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.09.2015 12:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25518

Речник президента Росії Дмітрій Песков повторив позицію Кремля про те, що Москва не має наміру виконувати Мінські домовленості.

За його словами, «Москва не є стороною, яка має їх виконувати», тому у Кремлі «вважають абсурдними будь-які докори на адресу Москви щодо того, що, мовляв, Москва не виконує Мінських домовленостей».

При цьому він вкотре звинуватив Київ у нібито невиконанні Мінських домовленостей.

Таку позицію Кремля вже не раз відкидали в Україні й на Заході. Там уже багато разів звертали увагу, що в той час як Україна виконує Мінські домовленості в максимально можливому обсязі, їх не виконують і весь час порушують саме Росія і підтримувані нею сепаратисти.

Зокрема, йдеться про вимоги Мінських домовленостей до Росії вивести з України свої війська і бойову техніку, до сепаратистів – розпустити свої незаконні збройні формування. Натомість Росія і сепаратисти розбудовують спільні російсько-сепаратистські сили в частині Донбасу, посилюючи їх кадровими російськими військами (наявність яких там Москва, всупереч доказам, заперечує), бойовою технікою і спільним командуванням і навчанням під проводом російських офіцерів.

Росія ж уже не раз заявляла, нібито не є учасником Мінських домовленостей і не зв’язана ніякими зобов’язаннями, а є, мовляв, лише «гарантом» цих домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.