Через банальне нехлюйство монополіста ціле місто лишилося без газу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.10.2015 00:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25654

ПАТ «Запоріжгаз» 13 жовтня проводив регламентні ремонтні роботи, через які було припинено газопостачання в Бердянськ.

Про це повідомила прес-служба мерії Бердянська.

За словами газовиків роботи були завершені в заплановані терміни. Близько 0 годин 14 жовтня подачу газу в місто було відновлено. Але через те, що бердянці користувалися газом протягом дня, коли тривали ремонтні роботи, блакитне паливо, закачане у систему, було використано повністю. В результаті у систему потрапило повітря. Тому газу у населення немає. Щоб відновити газопостачання, працівники "Запоріжгазу" почали поквартирний та побудинковий обхід. За правилами подавати газ в будинок можна тільки тоді, коли у всіх квартирах перекриті крани перед газовими приладами. Тобто тепер процедура подачі газу займе чимало часу. Газовики почали роботи від входу в місто газової труби - з мікрорайону "Військове містечко". Бердянське підприємство газового господарства буде посилено додатковими бригадами з інших регіонів області. Але сказати конкретно, коли буде газ у абонентів у всьому місті, зараз ніхто не може.

Необхідно зауважити, що газове господарство Бердянська підпорядковується не місту, а ПАТ «Запоріжгаз». Це монополіст, який не погоджує свої дії з місцевою владою, в кращому випадку повідомляє про відключення і роботи. У тому, що трапилось, можна звинуватити і бердянців, які продовжували користуватися газом, коли попереджали, що цього робити не можна. Однак вина монополіста у тому, що не можна планувати ремонтні роботи, коли на вулиці вже холодно і люди вмикають газові котли. Тож, Бердянська влада підняла питання про притягнення до відповідальності винних у ситуації з відсутністю газу в місті.

Як повідомлялося раніше, сьогодні у Запорізькій області перебував з робочим візитом Президент України Петро Порошенко. Чи доповіли місцеві чиновники гаранту про надзвичайну ситуацію - не відомо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.