До чого готуються російські бойовики?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.11.2015 19:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=25828

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

19 листопада ц.р. противником здійснено 49 обстрілів зі стрілецької зброї (у т.ч. РПГ, АГС) та 82-мм мінометів, з них 32 – у районах Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Опитне, Піски, Новгородське, шахта Бутовка (Донецький напрямок), 15 – Лозове, Майорськ, Троїцьке (Слов’янський), один – Гранітне (Волноваський), один – Широкине (Маріупольський).

Продовжується інформування ОБСЄ щодо порушення противником Мінських домовленостей. Представникам Місії надана інформація про наявність у районах Луганськ, Горлівка, Донецьк, Роздольне, Самсонове танків, артилерійських систем противника калібром понад 100-мм (САУ).

Основні зусилля противника були зосереджені на:

- уточненні оперативних планів застосування російських окупаційних військ;

- підтриманні підрозділів 1 АК у готовності до виконання завдань за призначенням без підтримки штатних підрозділів ЗС РФ;

- посиленні передових підрозділів 1 та 2 АК на Новоайдарському, Сєвєродонецькому, Слов’янському та Донецькому напрямках;

- логістичному забезпеченні частин та підрозділів 1 і 2 АК.

- підготовці танкових, мотострілецьких та артилерійських підрозділів 1 і 2 АК.

Встановлено, що з метою перевірки стану справ у з’єднаннях і частинах 1 АК 12 командування резерву Південного ВО ЗС РФ до Донецька прибула комісія Генерального штабу ЗС РФ. За наявними даними, комісію очолює один із заступників начальника ГШ ЗС РФ.

З метою демонстрації нормальних умов розташування особового складу командуванням 1 АК було терміново зібрано з усіх підпорядкованих підрозділів і передано 3 окремій мотострілецькій бригаді (Горлівка) меблі та майно для обладнання спального приміщення для особового складу.

Зазначена “показуха” не була оцінена керівництвом інспекційної групи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.