Більшовики продовжують “вішати локшину” на тему виборів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 16.04.2007 02:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2596

Перший заступник міністра Кабінету міністрів Олена Лукаш вважає, що для фінансування позачергових виборів немає законних підстав.

Разом з тим, вона відзначила, що Президент має право призупинити дію постанови Кабінету міністрів про неможливість фінансування позачергових виборів й одночасно направити його до Конституційного Суду.

За її словами, вирішальне слово в цьому питанні скаже Конституційний Суд, "але, незалежно від того, припинена Постанова Кабміну чи ні, чинне законодавство, що має більш високу нормативну силу, ніж Указ Президента, не дозволяє профінансувати позачергові вибори".

Лукаш нагадала, що фінансувати вибори заборонено рядом Постанов Верховної Ради, дія яких ніким не припинена, рішеннями ряду судів і законодавством.

Крім того, за її словами, якщо Кабмін зараз ухвалить рішення щодо фінансуванні виборів, то деякі посадові особи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за незаконне використання коштів.

"В ієрархії нормативно-правових актів спочатку йде Конституція, потім закон, а вже потім Указ Президента", - цитує Лукаш прес-служба ПР.

Вона також нагадала, що в 2005 році прем'єра Віктора Януковича "під час політичних репресій уже намагалися притягти до відповідальності за порушення закону, підкреслюю, закону, а не Указу, за статтями 210 й 211 Кримінального кодексу - за порушення законодавства про бюджетну систему й прийняття нормативно-правових актів, які змінюють доходи й витрати бюджету з порушенням установленого законом порядку". "Навряд чи він хоче повторити ситуацію", - відзначила юрист.

Від “Аратти”: Чого тільки не вигадували регіонали, як авангард більшовицького руху, аби надати своїй позиції вигляд законої! Але правдивих аргументів - зась, от і доводиться пересмикували факти, вдаватися до підтасовок, жонглювання термінами.

От і зараз. Хіба ж не відомо видатній регіональній юристці, що Указ Президента призупинив повноваження паламенту? Тобто, до виборів нардепи зберігають обмежені повноваження: вони мають право писати депутатські звернення до посадових осіб, працювати у Комітетах, збиратися на збори тощо, однак не мають права ухвалювати нормативні рішення, як то: закони, Постанови.

Хіба не відомо видатній регіональній юристці, що рішення РНБО, закріплені Указами Президента, - загальнообов'язкові до виконання, в тому числі, й урядом? При чому, без будь-яких заперечень чи застрежень. А за невиконання цих Указів - наступає відповідальність, в тому числі - й кримінальна. І це вже аж ніяк не буде називатися “політичні репресії”, а більш банально.

То ж до чого тут ці теревені на користь убогих? Невже купка політичних невдах із кримінальними ухилами зможе й надалі перешкоджати мільйонам громадян у здійснені їхнього конституційного права вибору влади, яка їм, громадянам, приязніша? При чому - абсолютно безкарно, за мовчазної згоди правоохоронців?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.