У Давосі українські банки назвали найменш надійними у світі

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.01.2016 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26063

За результатами дослідження «Global Competitiveness Report» в рамках Міжнародного економічного форуму в Давосі, українські банки визнані найменш надійними у світі.

У глобальному рейтингу конкурентноспроможності Україна посіла 79-те місце зі 140 країн. Перше місце зайняла Швейцарія, друге - Сінгапур, третє – Сполучені Штати. При цьому українські банки виявилися найгіршими в рейтингу надійності, зайнявши 140-е місце. Найбільш надійними визнані канадські банки, друге місце посіли фінські.

Варто відзначити, що при підготовці зазначеного документа економіка кожної країни оцінюється за допомогою дванадцяти груп показників, серед яких розглядається здатність до інновацій, інфраструктура та сфера охорони здоров’я. Таким чином, загальна оцінка складається з результатів за 114 індикаторами і розглядається у звіті Глобального індексу конкурентоспроможності.

Як повідомлялося раніше, 19 січня у Давосі розпочався щорічний економічний форум, в рамках якого президент України Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден провели понад чотиригодинну зустріч в ніч з 20 на 21 січня.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.