У випадку відставки Абромавичуса в України можуть виникнути проблеми з МВФ

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 4.02.2016 13:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26121

Експерт американського Brookings Institution, дипломат, колишній посол США в Україні Стівен Пайфер заявляє, що у разі відставки міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса підтримка Україні від МВФ, ЄС та США почне слабшати.

Стівен Пайфер

Про це він повідомив у коментарі УНІАН.

«Відставка пана Абромавичуса викликає питання на Заході про відданість українського уряду наполегливим реформам та боротьбі з корупцією», - заявив він.

За словами американського дипломата, спільна заява послів 9-ти країн щодо відставки Абромавичус відображає цю занепокоєність.

«Київ повинен сприйняти цю заяву дуже серйозно і надіслати більш потужний та чіткий меседж про готовність вирішувати ці проблеми, або підтримка від Міжнародного валютного фонду, Європейського Союзу і США почне слабшати», - заявив Пайфер.

Як повідомлялося раніше, 3 лютого Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку з посади міністра економічного розвитку і торгівлі і закликав парламент проголосувати з цього питання вже 4 лютого.

Згідно із заявою міністра, таке рішення він прийняв у зв’язку з політичним тиском з боку першого заступника голови фракції «БПП» Ігоря Кононенка й Адміністрації президента.

Посли держав Європи, США та Канади виступили зі спільною заявою проти відставки міністра економічного розвитку і торгівлі України і закликають українських лідерів назавжди залишити у минулому корисливі інтереси.

Того ж дня президент України Петро Порошенко заявив, що Абромавичус має залишатися на посаді міністра економічного розвитку і торгівлі й продовжувати реалізацію реформ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.