Блок НУ “обнулив” партійні списки до парламенту і позбавився перебіжчиків та ПППУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 19.04.2007 13:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2631

За ініціативою партії УРП “Собор” міжпартійний з’їзд Блоку "Наша Україна", прийняв рішення про дострокове позбавлення депутатських повноважень всіх народних депутатів, котрі обрані від блоку “Наша Україна” та які увійшли до владної коаліції.

Це - вісім членів ПППУ та один член Народного Руху України. Від ПППУ - Кінах, Волков, Гнатенко, Гурєєв, Заплатинський, Лещенко, Майко, Шкрібляк. Від Народного Руху України - Федун. За це рішення проголосувало 268 делегатів.

Окрім того, із блоку виключено ПППУ. У рішенні з’їзду, зокрема, говориться, що таке рішення було прийнято “керуючись нормою ст.12 Закону про політичні партії України, зважаючи на власне рішення ПППУ про перехід до складу коаліції, створеної Партією регіонів, КПУ та СПУ, у зв’язку з порушенням принципів та програмних засад Блоку “Наша Україна” та відповідно до п.10 Угоди про створення Блоку “Наша Україна”.

З’їзд також вніс відповідні зміни до Угоди про створення Блоку “Наша Україна”. За таке рішення проголосувало 248 делегатів з’їзду, проти – 1.

На міжпартійному з’їзді Блоку “Наша Україна” прийнято рішення про виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку Блоку “Наша Україна” .

Доповідач з цього питання – постійний представник Президента в парламенті Роман Зварич, вступаючи на з’їзді, зауважив, що “відповідно до ч.3 ст.101 Закону про вибори народних депутатів суб’єкт виборчого процесу, який має свою фракцію у парламенті , має право вилучати кандидатів , які знаходяться в його сприску, і які відповідно до рішення ЦВК вважаються такими, що не були обраними народними депутатами”.

“У таких випадках Блок або партія повідомляють ЦВК протягом 5 днів після ухвалення рішення і ЦВК зобов’язана протягом 7 днів вилучити інших кандидатів зі списку, – наголосив Зварич, - Пропонується виключити із списку Блоку кандидатів у народні депутати , які містяться у нашому списку з позиції 88 до позиції 448. Таким чином, наш список буде вважатися таким , що його черговість вичерпана”.

З'їзд продовжує роботу.

Як ми повідомляли раніше, вчора Політрада НУ та БЮТ прийняли рішення про дострокове складання повноважень народними депутатами, членами партійних фракцій цих блоків.

Більшовики назвали цей крок “пропагандистським фарсом”, наголошуючи на тому, що парламент, тобто вони не дадуть згоди на дострокове припинення повноважень цих нардепів.

Разом із тим, відповідно до чинної Конституції України, після набуття чинності Указу Президента про дострокове припинення повноважень парламенту, Верховна Рада втрачає право на прийняття рішень, які мають нормативне значення. Отже, хоча процедура відмови від депутатського мандату у разі дострокового розпуску парламенту не міститься в жодному законі, в цьому разі, за логікою конституційної норми, парламент автоматично має бути визнаним недієздатним, оскільки 1/3 нардепів добровільно склала повноваження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.