Німецькі вчені назвали ключовий фактор привабливості

Автор/джерело -  © “НВ”



Дата публiкацiї - 6.04.2016 21:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26351

Важливо розуміти одне одного на підсвідомому рівні.

Важливо розуміти одне одного на підсвідомому рівні

Недавнє дослідження показало, що люди тягнуться одне до одного, коли відчувають емоційне взаєморозуміння.

«Для успішної соціальної взаємодії важливо бути здатним розуміти емоції й наміри іншої людини», – стверджує автор дослідження, професор кафедри соціальної та афективної нейробіології Університету Любека Сілке Андерс, передає Time.

На думку вчених, для досягнення спільних цілей партнери повинні розуміти і постійно оновлювати інформацію про поточні бажання, плани, стилі поведінки одне одного та відповідним чином коригувати свої дії.

Щоб з’ясувати, чи існує нейронний механізм, що стимулює потяг між двома людьми, Сілке Андерс та її колеги-дослідники запросили 90 добровольців і показали їм відеоролики, на яких жінки висловлювали явний страх або печаль.

Після перегляду відео у випробовуваних запитали про те, які емоції, на їхню думку, відчували жінки на кадрах. Також вчені виміряли активність мозку учасників експерименту за допомогою томографії.

З’ясувалося, що чим краще люди розуміли справжні емоції жінок на відео, тим більше ці жінки їх приваблювали. Зона мозку, яка відповідає за потяг до іншої людини, виявляла у цих випробовуваних підвищену активність.

Чи змінюється сила емоційного декодування та рівень тяжіння між людьми з часом, поки невідомо. Щоб дізнатися про це, вчені планують провести додаткові, більш масштабні дослідження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.