Гройсман відмовився звільняти Москаля

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.05.2016 15:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26450

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман не буде просити президента звільнити голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

Про це глава уряду написав на своєму Facebook, відреагувавши на прохання самого Москаля.

"Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь", - заявив Гройсман.

"Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно - багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці", - додав він.

Як відомо, раніше Москаль пояснив своє рішення звільнитися тим, що на Закарпатті "намагаються відновити системну контрабанду тютюнових виробів, використовуючи при цьому вплив українських політичних діячів і керівників окремих відомств".

Гройсман на це відповів, що для нього "немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю - деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось".

"Те, що ми маємо зробити, - не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі", - зазначив прем’єр і повідомив, що звернеться до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які у своєму листі навів Москаль.

"Завтра, під час візиту до Львівської області, я запланував відвідати один із прикордонних переходів і обговорити на місці проблеми на Львівській митниці. Вони там теж є і я про це знаю. А Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе наступного тижня", - заявив Гройсман.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.