Інфантильність і рак виявилися пов’язаними одне з одним

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2016 05:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26482

В Оренбурзькому держуніверситеті розповіли про підсумки великого психологічного дослідження серед онкохворих. Вченим вдалося виявити зв’язок між захворюванням і рисами характеру.

Російські науковці досліджували психологічні риси хворих на рак на прикладі 60 осіб (30 хворих і 30 здорових у віці від 30 до 50 років). Як виявилося, існує зв’язок між захворюванням і рисами характеру, пише "РИА 56".Зокрема, зазначається, що онкохворі люди найчастіше інфантильні за своїм характером.

Дослідники застосували методику опитування, яка була створена фахівцями з США. За даними цього опитування, спілкування людей між собою передбачає позиціонування кожного одного зі станів «Батько», «Дорослий», а також «Дитина», які є трьома складовими особистості кожної людини.

«Ми можемо припустити, що отримані нами дані говорять про переважаючу перевагу онкологічними хворими его-позиції «Дитини», яка характеризується зниженою критичністю, униканням відповідальності і нездатністю протистояти труднощам. На відміну від онкологічних хворих, учасникам опитування без злоякісних пухлин куди більш властиво займати «позицію дорослого», - говорять вчені.

Аналіз літературних джерел показує, що існують підтверджені дослідження про психологічні схильності до соматичних захворювань, про інфантильні особистості і регресивні методи виникнення різноманітних захворювань, у тому числі й онкологічних, - підкреслюється в дослідженні оренбурзьких вчених.

У свою чергу, інфантилізм визначається як незрілість людини, тобто її поведінка не відповідає віковим вимогам. Яскравий приклад - людина з інфантильністю не може прийняти самостійні рішення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.