Аваков оголосив початок другого етапу реформи

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 7.06.2016 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26551

У Київській області розпочинається відкритий конкурсний набір вакансії 250 дільничних офіцерів та 50 слідчих.

Про це у вівторок на прес-конференції заявили міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков і голова нацполіції Хатія Деканоідзе.

"В Київській області ми наберемо 250 дільничних, вони пройдуть серйозний відбір", - сказала Деканоідзе.

"У нашу систему можуть прийти так і люди, які кілька років тому закінчили вищі заклади", - додала вона.

У свою чергу міністр внутрішніх справ зазначив, що після перепідготовки по всій країні буде працювати корпус дільничних офіцерів поліції в складі 9100 осіб.

"Мінімально дільничні отримуватимуть зарплату в розмірі 6 тисяч гривень, слідчі отримуватимуть 10 тисяч гривень", - зауважив Аваков.

"Слідство - це частина дуже фундаментальної реформи, бо це найбільш корупційна складова МВС. Зараз у нас 10 тисяч слідчих, наразі відбувається їх переатестація, значна частина її не проходить по різних причинах, в тому числі і недобросовісність. Поки що ми не можемо точно сказати, скільки людей по областях будуть працювати слідчими", - додав він.

За оголошеною інформацією, найближчим часом буде оголошено набір в Волинській, Хмельницькій, Миколаївській, Рівненській та Одеській областях, де вже закінчена переатестація.

За словами міністра, наразі є проблеми з оголошенням набору в Києві, тому що міська рада все ще не делегувала двох членів в поліцейську комісію.

У своєму блозі на "Українській правді" Аваков написав, що перший етап реформи поліції завершено.

Він заявив, що усіх кандидатів очікує 6-ступінчастий відбір, який включає: General skills test (тест загальних навичок), який перевіряє кандидата на аналітичні й логічні здібності; медичну комісію; перевірку фізичної підготовки (відповідно до профілю роботи); психологічне тестування; співбесіду; спецперевірку.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.