П’яний посадовець Укрзалізниці влаштував ДТП з тяжкими наслідками, розмахував “липовим” посвідчення ветерана

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.07.2016 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26616

Посадовець Укрзалізниці Іван Федорко, який напередодні під Києвом протаранив авто фотокореспондента Макса Левіна, перебуває в лікарні, йому скоро вручать повідомлення про підозру.

Про це сказала журналістам голова Національної поліції України Хатія Деконаідзе.

"Ми встановили його місцезнаходження і наші слідчі працюють, скоро вручимо підозру. Ми знаємо, де він знаходиться і найголовніше, там мобілізовані наші співробітники, які спостерігають за процесом. Він в лікарні", - сказала Деканоїдзе.

При цьому голова поліція додала: "Дуже скоро він відповість за це серйозне правопорушення". Вона також підкреслила, що ця людина не має відношення до органів МВС.

Посадовець Укрзалізниці Іван Федорко, який напередодні протаранив автомобіль фотокореспондент Макса Левіна, перебуває в реанімаційному відділенні одного з медичних закладів столиці, до нього приставлена охорона. Про це повідомила поліція Київської області.

За даним фактом поліція відкрила два кримінальних провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу...) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, напередодні ввечері на дорозі Боярка-Забір’я відомий фотокореспондент видання LB.ua Макс Левін потрапив у ДТП, унаслідок аварії серйозно постраждали його дружина та син. Аварію влаштував посадовець Укрзілзниці Федорко, який перебував у стані алкогольного сп’яніння і показував поліції посвідчення помічника голови Ради ветеранів МВС. За словами шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, коли Федорка привезли до лікарні для перевірки на алкоголь, він звідти втік.

Голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун уже відсторонив Федорка від виконання своїх посадових обов’язків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.