ЄС не визнає проведення в анексованому Криму виборів до Держдуми РФ

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 19.09.2016 22:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26865

Євросоюз не визнає проведення у Криму виборів до Державної Думи РФ.

Про це йдеться у заяві речника зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

«Європейський Союз не визнає анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові», - йдеться в заяві.

У ЄС також наголосили, що ні дипломати країн ЄС, ні представники місії зі спостереження за виборами ОБСЄ не здійснювали будь-якої діяльності на незаконно анексованих територіях Криму і Севастополя.

«Участь дипломатів країн-членів ЄС в спостережний діяльності в рамках місії ОБСЄ/БДІПЛ також обмежувалася визнаною територією Російської Федерації, яка не входить до анексованої. Європейський Союз, як і раніше, непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України», - наголошується в заяві.

В ЄС також нагадали, що за попередніми висновками спостережної місії за виборами, голосування відбулося «прозоро, але залишаються проблеми з демократичним зобов`язання».

Раніше місія ОБСЄ, яка спостерігала за виборами у Держдуму Росії 18 вересня, зазначила підвищення прозорості голосування, але при цьому наголосила на численні процесуальні порушення під час підрахунку голосів.

Як повідомлялося раніше, у міжнародній правозахисній організації Freedom House заявили, що голосування на виборах в Росії і окупованому нею Криму не було вільним і справедливим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.