Ситуація на фронті: російські бойовики, діями, денонсують мінські домовленості

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.10.2016 22:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=26901

З опівночі і до 18.00 зафіксовано 15 випадків порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

На Маріупольському напрямку противник порушував “режим тиші” в районі Павлопіля, Широкиного, Старогнатівки, та Богданівки, застосовувавши при цьому стрілецьку зброю, а по Широкиному та Богданівці окупанти стріляли з гранатомету.

На Донецькому напрямку обстріли з боку окупантів із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї зафіксовано в районі Авдіївки.

На Луганському напрямку противник вдавався до збройних провокацій в районі Новоолександрівки, Попасної, де бойовики застосовували стрілецьку зброю.

Сьогодні близько 16.00 в районі н.п. Петровське, Донецької області, під час відведення сил і засобів українських підрозділів в рамках Мінських домовленостей, терористи здійснили цинічний та провокаційний обстріл військовослужбовців Збройних Сил України з гранатомета АГС-17 та стрілецької зброї.

У цей час в районі відведення знаходилися представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Відведення сил та засобів відбувалося у відповідності до визначеної в ході Мінських домовленостей процедури зі сповіщенням представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та іншої сторони.

За декілька хвилин до обстрілу поблизу українських позицій спостерігався політ невідомого БПЛА, який ймовірно здійснював корегування вогню.

У результаті обстрілу ніхто з військовослужбовців Збройних Сил України не постраждав. Українські підрозділи були вимушені припинити відведення сил та засобів.

Зазначені провокаційні дії свідчать про небажання проросійських терористичних угруповань дотримуватися Мінських домовленостей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.