Минулого тижня на Донбасі спостерігачі зафіксували найбільшу кількість обстрілів з початку року

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.11.2016 19:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27032

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ минулого тижня зафіксувала найбільшу кількість обстрілів з початку року у зоні бойових дій на Донбасі, повідомив перший заступник керівника місії Александр Гуґ.

Перший заступник керівника місії ОБСЄ Александр Гуґ

«Минулого тижня кількість випадків порушення режиму тиші, зафіксованих СММ ОБСЄ, була приблизно на 160% більша порівняно з тим, що було попереднього тижня. Це була найбільша кількість обстрілів з початку року», – сказав він.

За словами Гуґа, з цих порушень режиму тиші 3444 випадки – це постріли чи вибухи внаслідок пострілів із мінометів, танків, артилерії та зенітних установок.

«Більшість із цих вибухів – це не просто статистика, більшість з цих порушень відбуваються навколо густонаселених районів… більшість насильства відбувається поблизу Маріуполя, неподалік Мар’їнки і на шляху до Попасної», – додав він.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму тиші на Донбасі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.