Швейцарія вирішила продовжити ще на рік арешт активів Януковича і його оточення

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 9.12.2016 19:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27088

Федеральна рада Швейцарії (федеральний уряд) ухвалила рішення про подовження ще на рік терміну блокування активів колишнього президента Віктора Януковича та його оточення.

«На своєму засіданні 9 грудня Федеральна рада ухвалила рішення продовжити на один рік заморожування всіх активів у Швейцарії повалених президентів Бен Алі (Туніс), Мубарака (Єгипет) і Януковича (Україна), а також осіб з їхніх оточень та інших осіб, тісно пов’язаних з ними. Рішення ухвалено для того, щоб дати більше часу на кримінальні розслідування і на забезпечення співробітництва із зацікавленими країнами», – йдеться у повідомленні Ради.

У відомстві зазначають, що рішення про арешт активів ухвалили у 2014 році строком на три роки, цей термін спливає у лютому 2017 року. Загалом арештовано активи на суму близько 70 мільйонів швейцарських франків.

У лютому 2014 року Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про блокування активів Віктора Януковича та ще 19 колишніх чиновників, це рішення діятиме три роки.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема, щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013 року до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Відтоді він переховується на території Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.