Молдова може анулювати угоду про асоціацію з ЄС

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 17.01.2017 17:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27179

Підписана Молдовою угода про асоціацію з Євросоюзом нічого їй не дала і не виключено, що ця угода буде анульована після парламентських виборів в республіці.

Про це заявив президент Молдови Ігор Додон на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом РФ Владіміром Путіним.

"Є реальна ситуація. Ми прагматики. Ми розуміємо, що є угода про асоціацію з Європейським Союзом. До речі, я виступав неодноразово проти підписання цієї угоди. Я вважаю, що ця угода для Молдови ніяких плюсів не дала", - сказав Додон.

За його словами, країна "втратила російський ринок і, як це не дивно, обсяги експорту в Європейський Союз теж впали".

"Тобто ми нічого не отримали від підписання цієї угоди. І я не виключаю, що після наступних парламентських виборів буде позиція, і я підтримаю цю позицію парламентської більшості - Партії соціалістів. Сподіваюся, що вони отримають парламентську більшість і ця угода буде анульовано", - сказав Додон.

У свою чергу президент РФ Владімір Путін заявив, що число молдавських підприємств, які отримають право постачати свою продукцію в Росію, збільшиться.

Разом з тим, російський лідер зазначив, що перспективи економічного співробітництва двох країн залежать від ряду факторів, оскільки підписання угоди про асоціацію Молдавії з Євросоюзом несе для Росії певні ризики, подібні до тих, які виникли під час підписання такої ж угоди між Україною і ЄС.

Як повідомлялося раніше, новий президент Молдови Ігор Додон і лідер невизнаного Придністров’я Вадим Красносельський провели 4 січня першу за вісім років зустріч, яка тривала понад півтори години.

Раніше проросійський Додон підписав указ про відставку Анатолія Шалару з посади міністра оборони через "загравання з НАТО". Окрім того, після вступу Ігоря Додона на посаду, з резиденції глави держави прибрали прапор Європейського Союзу.

Після виборів Додон заявляв, що перший візит за кордон в якості глави держави здійснить до Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.