Янукович вже зазбирався на вибори, не подумайте, що на чесні. За домовленостями

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 28.04.2007 15:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2726

Прем’єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що дострокові вибори до Верховної Ради можуть відбутися лише на основі політичних домовленостей сторін.

Про це він сказав сьогодні журналістам на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

«Я розумію Президента, що він не хотів дочекатися рішення Конституційного Суду, але це не вихід з цієї ситуації, тому що рішення КС дасть вихід, коли ми його отримаємо. Ми зрозуміємо, що в правовій площині приймати рішення про проведення виборів неможливо, а його можна прийняти лише в політичній площині», - сказав Янукович.

Він підкреслив, що після рішення Суду слід проводити відповідні політичні переговори. Водночас прем’єр зазначив, що зараз «не треба самих себе заганяти в глухий кут». На переконання Януковича, іншого шляху немає, і треба діяти лише в межах правового поля. “А якщо воно відсутнє, а є необхідність виходу з цієї політичної кризи, ми повинні чесно, дивлячись один одному в очі, сказати, що правових підстав немає, а є лише політичний шлях вирішення цього питання», - підкреслив лідер регіоналів.

За його словами, політики під час переговорів мають визначити, що треба зробити, щоб підготуватися до дострокових виборів. А саме - підготувати необхідне законодавство, яке сьогодні відсутнє.

Він додав, що для цього народним депутатам слід повернутися до роботи у ВР і розглянути ці закони.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.