Минулого тижня на Донбасі було менше порушень режиму тиші

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.02.2017 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27281

Заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ заявляє, що минулого тижня на Донбасі спостерігалося зменшення порушень режиму тиші.

«На перший погляд, ситуація у Донецькій та Луганській областях покращилася. Після різкого загострення в районі Авдіївки та Ясинуватій. Минулого тижня ми спостерігали меншу кількість порушень тиші. Їх кількість скоротилася на 75%, якщо порівняти з позаминулим тижнем», – сказав Гуґ.

За його словами, вчора спостерігачі зафіксували приблизно 200 випадків порушення режиму тиші.

«Порівнявши з тисячами, які фіксували щодня під час останнього загострення, стає очевидним – спостерігається більш-менш стабільний період деескалації», – зауважив представник ОБСЄ.

При цьому він наголосив, що сторони конфлікту все ще не відвели важке озброєння, це викликає занепокоєння.

«Близькість розташування сторін, яка стала причиною ескалації в Авдіївці, не зменшилася. Уздовж лінії розмежування подекуди сторони розділяють лише кілька сотень метрів», – зауважив заступник голови місії ОБСЄ в Україні Александр Гуґ.

Кілька пакетів домовленостей, досягнених на переговорах у білоруському Мінську в 2014–2015 роках і відомих як Мінські домовленості, передбачають, серед іншого, припинення вогню, виведення з території України іноземних військ, найманців і озброєнь, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи встановлення контролю ОБСЄ над українсько-російським кордоном.

Від квітня 2014 року на Донбасі триває збройний конфлікт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.