СБУ заборонила в’їзд на територію України Юлії Самойловой

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.03.2017 20:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27375

Служба безпеки України заборонила в’їзд на територію України громадянці Російської Федерації Юлії Самойловой терміном на три роки.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Рішення прийняте на підставі отриманих даних про порушення нею законодавства України.

У МЗС Росії назвали «цинічною» заборону на в’їзд в Україну представниці Росії на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2017» Юлії Самойловой. Про це заявив російській агенції «ТАСС» статс-секретар, заступник голови МЗС Росії Грігорій Карасін, передало Радіо Свобода.

«Це черговий обурливий, цинічний і нелюдяний акт київської влади», – сказав Карасін.

У Європейському союзі мовлення висловили «глибоке розчарування» рішенням України, що приймає цього року конкурс «Євробачення», заборонити в’їзд конкурсантці від Росії, яка раніше порушила закон, нелегально відвідавши окупований Крим.

Як мовиться в заяві EBU, яку надала Радіо Свобода ця базована у Швейцарії організація, що є співорганізатором щорічних конкурсів популярних пісень «Євробачення», там вважають, що ця заборона «суперечить і духові конкурсу, і поняттю всеохопності, що лежить у серцевині його цінностей».

EBU заявляє, що мусить поважати закони країни, яка приймає конкурс, але «продовжить діалог із владою України з метою забезпечити можливість для всіх учасників виступити в Києві».

12 березня Росія визначила свого представника на «Євробаченні» – співачку Юлію Самойлову, яка з дитинства пересувається на інвалідному візку через рідкісну хворобу.

Співачка виступила в окупованому Криму 27 червня 2015 року, таким чином порушивши постанову Кабінету міністрів України № 367 від 4 червня 2015 року, за якою іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для відвідин Криму і в’їжджати на територію півострова через встановлені пункти пропуску.

Раніше Україна вже вживала обмежувальних заходів до російських артистів, які виступали у Криму після окупації півострова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.