Тарас Черновіл проти виборів, як таких

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 1.05.2007 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2738

Чорновіл скептично оцінює ідею синхронного проведення парламентських та президентських виборів.

Одночасно провести в Україні парламентські та президентські вибори юридично не можливо, вважає член Партії регіонів Тарас Чорновіл. Тому в понеділок він не голосував за постанову парламенту, яка передбачає проведення в грудні синхронних виборів президента та Верховної Ради.

В інтерв’ю «Німецькій хвилі» Чорновіл назвав цю постанову зайвою та компрометуючою для коаліції.

Постанова, ухвалена 234 депутатами коаліції, законодавчо не врегульована, оскільки Конституцією України не передбачене проведення парламентських та президентських виборів в один термін, каже Тарас Чорновіл. На його думку, документ містив ще й потенційну загрозу коаліції, оскільки депутати доручали Кабміну профінансувати, а ЦВК забезпечити такі вибори, що суперечить логіці попередніх парламентських постанов щодо заборони таких дій.

Але такі пункти вчасно виключили. «Це було абсолютно зайве і недоречно проводити голосування за цією постановою. Але перемогла позиція, що це не зашкодить. Хоча, я думаю, це піддасть нам певної критики, тому що ми тут влізли в певний правовий популізм», - впевнений Чорновіл.

На його переконання, обидві сторони протистояння надто заплуталися в юридичних тенетах, тому крапку в цьому має поставити Конституційний суд. І лише після його рішення, зауважив Чорновіл, Президенту та коаліції слід сідати за стіл переговорів та домовлятися про доречність проведення виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.