Мона Ліза заговорила

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 31.05.2006 17:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=274

Японським дослідникам вдалося відтворити голоси Мона Лізи та її творця - славетного художника епохи Ренесансу Леонардо да Вінчі.

Про цю розробку повідомила Японська акустична лабораторія.

Науковці використали методи, які зазвичай застосувують спецслужби для аназілу голосів підозрюваних.

"Моє ім'я Мона Ліза. Правда про мене - таємниця. Дехто каже, що я - Марія Магдалина. Інші - що Леді Джоконда, ба навіть сам да Вінчі. Але єдине, що можу сказати - я найкоханіша жінка у світі, і маю найбільш таємничу посмішку" - з такими словами звернулася славетна Мона Ліза чистою італійською мовою.

Дослідники з Японської Акустичної Лабораторії переконані, що саме таким мав бути її справжній голос.

Мацумі Сазакі, Японська Акустична Лабораторія:- Найважливіше - це довідатися про статуру людини. Якщо ж у вас є її портрет, ви можете зробити аналіз і вирахувати її зріст, форму голови та інші фактори, необхідні для відтворення голосу. А з голосу людини можна сказати дуже багато. Ми вважаємо, що Мона Ліза була спокійною, доброзичливою і дуже розважливою жінкою.

Дослідники стверджують, що у Джоконди голос був низьким та трохи гунявим. А от у Леонардо да Вінчі, який написав "Мона Лізу" у шістнадцятому столітті - красивий бас.

Головним джерелом дослідження стали "Мона Ліза" та автопортрет да Вінчі. За середнім пальцем Джоконди дослідники змоделювали її зріст, а за автопортретом да Вінчі - будову кісток його обличчя. У достовірності отриманого результату японські вчені переконані. За їхніми словами, на дев'яносто відсотків Мона Ліза та Леонардо да Вінчі мали саме такі голоси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.