ЦВК попередило більшовиків: виборчий потяг відправляється

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 2.05.2007 14:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2744

ЦВК чекатиме ще 2 дні на списки кандидатів в окружні виборчі комісії. Потім заповнить вакансії партій, що не встигли, на власний розсуд.

Хто не встиг, той поки що не запізнився. Голова ЦВК Ярослав Давидович уже надіслав телеграми ста двадцяти восьми політичним силам, щоб ті, упродовж двох днів, надали комісії списки кандидатів в окружкоми. На сьогодні звернення виборчкому проігнорували коаліційні партії. Комуністи, соціалісти і регіонали не подали списки своїх представників окружних комісій.

Відповідальніше до перевиборів поставилися - БЮТ і "Наша Україна". Разом з ними списки кандидатів на членство в окружних комісіях надали - Народна партія Литвина, Українська народна партія Костенка та Всеукраїнське об'єднання "Свобода". За інформацією прес-служби "Народної самооборони", необхідні документи до ЦВК блок Луценка направить у найближчі дні.

А от якщо списки кандидатів до окружкомів від політичних сил налічуватимуть менше зазначених законом дванадцяти осіб, виборчком самостійно доукомплектує окружні комісії за поданням голови ЦВК. Останній термін спливає - 3 травня.

Ярослав Давидович, Голова ЦВК: "Цей крок я змушений був зробити тому що лише тільки дві з 5 політичних сил своєчасно подали документи, однак це не виключає можливість якщо буде згода деяких інших тобто цих трьох політичних сил сьогодні або завтра подати документи. Принаймні виборчий процес як бачите зрушився з місця, незважаючі на такі там гострі вислови і ЗМІ, ЦВК працює провела засідання, затрведила всі необхідні документи".

Центрвиборчком продовжує працювати у робочому режимі. ЦВК зацікавлена провести чесні і прозорі вибори, такі ж як і у 2006-му році - зазначив пан Давидович. Також ЦВК своєчасно подав усю документацію до інституцій влади щодо фінансування виборів.

Ярослав Давидович, Голова ЦВК: "Подав документи з розрахунками на 312 мільйонів уже не 340. Тобто виходячи з необхідності у коштах проведення виборчого процесу і на цьому моя функція виконана. Тепер за ними слово".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.