Ситуація на фронті: найбільша активність російських бойовиків - вночі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.07.2017 21:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27643

В цілому, з початку доби, кількість обстрілів українських позицій зі сторони незаконних збройних формувань відносно невелика – 7 випадків.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Упродовж дня, ворог цинічно нехтуючи Мінськими домовленостями, застосовував заборонене озброєння.
Найгарячіше було на Донецькому напрямку. Так близько 5 ранку, поблизу Луганського, противник здійснив 12 пострілів з танку. Також вночі, злочинці з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї обстрілювали наші опорні пункти на шахті Бутівка та у Верхньоторецькому. А близько 6 ранку, внаслідок обстрілу з БМП, у районі селища Зайцеве, отримав тяжкі поранення, а згодом помер у лікарні український військовий. Крім того з мінометів калібру 82 міліметри та озброєння БМП злочинці відкривали вогонь по Троїцькому.

На Луганському напрямку під обстріл потрапили позиції у Кримському, а на Маріупольському напрямку ворог бив по Водяному.

Сьогодні, у вечірній час, під час обстрілу позицій сил АТО на Приморському напрямку під вогонь російсько-окупаційних військ потрапив приватний сектор населеного пункту Мар`їнка. Противник застосував міни калібру 82 мм.

Російсько-окупаційні війська вели вогонь з тимчасово непідконтрольній Україні території.
Попередньо, руйнувань зазнали два приватні будинки по вулиці Прокоф’єва.

На щастя, жоден з місцевих мешканців внаслідок ворожого обстрілу не постраждав. Наразі представники СЦКК та місцевого відділу поліції встановлюють характер руйнувань і пошкоджень, складаючи відповідні акти.

Минула доба в зоні АТО відзначилась збільшенням кількості обстрілів українських позицій на Луганському напрямку.

Після 18 години незаконні збройні формування тричі били з гранатометів, великокаліберних кулеметів та 82 міліметрового міномету по Новоолександрівці. Також 10 мін бойовики випустили по Новотошківському. А близько 22 години під вогнем з великокаліберних кулеметів і гранатометів противника опинились наші військові у Новозванівці та Станиці Луганській.

На Донецькому напрямку о 10 вечора злочинці вели вогонь з великокаліберних кулеметів по шахті Бутівка, та 82 міліметрового міномету, гранатометів, стрілецької зброї по Авдіївці.

На Маріупольському напрямку вночі ворог продовжив обстрілювати українські опорні пункти у Павлополі.
За минулу добу, один український захисник, внаслідок гранатометного обстрілу отримав осколкове поранення.
Загалом, 11 липня, бойовики 21 раз застосовували зброю.

Крім того активізував противних і повітряну розвідку наших позицій. В районах населених пунктів Донецький-Слов’яносербськ та Станиці Луганської українські військові зафіксували політ ворожих безпілотних літальних апаратів.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.