Кібервійна. Укрпошта зазнала нової хакерської атаки

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.08.2017 15:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27716

Сайт публічного акціонерного підприємства “Укрпошта” другу добу піддається хакерській DDoS-атаці, яка переважно спрямована на сервіс відстеження відправлень.

Про це повідомила прес-служба компанії у Facebook у вівторок, 8 серпня.

"Під час першої хвилі атаки, яка розпочалася вчора зранку, наша ІТ-служба змогла нормалізувати ситуацію, і після 17.00 усі сервіси на сайті працювали належним чином. Проте сьогодні хакери знову активізувалися", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що через такі дії і сайт, і сервіси працюють з перебоями чи повільно.

Нагадаємо, 27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (приєднаних до документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу. Крім того, у низці країн Європи та Азії, а також у Росії теж заявили про втручання хакерів.

Як повідомлялося, 28 червня у США розпочали розслідування масштабної атаки вірусу-"здирника" Petya.

29 червня Компанія Microsoft підтвердила інформацію про те, що масові кібератаки проти України спричинила програма для звітності та документообігу M.E.doc.

5 липня у МВС заявили про зупинку другого етапу кібератаки Petya.А.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.