Мантри агітпропу. У Кремлі кажуть, що санкції покращили російську економіку

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 30.08.2017 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27776

Міністр економічного розвитку Росії заявив, що його країна вже не страждає від запроваджених США та ЄС санкцій, і що він бачить кращі торговельні перспективи в Азії.

В інтерв’ю у вівторок інформагентству Associated Press, Максім Орєшкін сказав, що економіка Росії цього року зросте на щонайменше 2%. Це буде перше зростання після 2014 року, коли економіка увійшла в рецесію у зв’язку з падінням цін на нафту і санкціями, запровадженими проти Росії за її дії в Україні.

Виступаючи в Парижі, Орєшкін засудив накладені минулого місяця США нові санкції проти Росії, але заявив, що завдяки внутрішнім реформам російська економіка стала на ноги.

Хоча Європейський Союз залишається ключовим торговельним партнером, сказав Орєшкін, «ми бачимо більшу готовність з боку Азії з нами співпрацювати».

Максім Орєшкін відмовився коментувати припущення про те, що у майбутньому він може стати прем’єр-міністром Росії.

Від «Аратти»: як загальновідомо, в історії України був страшний період перебування у складі більшовицької імперії - СРСР.

Наприкінці 20-х початку 30-х років минулого століття більшовицька імперія була у ще жорсткішій міжнародній ізоляції, ніж зараз спадкоємниця СРСР, Росія. Тим не менше, «завдяки реформам» совітська економіка демонструвала зростання. Щоправда - страшною ціною. Мільйони селян були закатовані Голодомором. Така ціна більшовицької колективізації. Інші сотні тисяч громадян були перетворені владою у рабів ГУЛАГу і на їхніх кістках побудовані «гіганти індустрії» - металургійні комбінати, ГЕС тощо. Весь світ жахається, від документальних свідчень тієї доби. Офіційна російська пропаганда досі пишається досягненнями більшовицької індустріалізації...

В більшовицькій і необільшовицькій мілітарній економчній системі показники економіного зростання, якщо й відповідають дійсності, а не є фантазіями пропагандистів, зовсім не означають зростання добробуту населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.