Миротворці в ОРДЛО. Уряд ФРН конкретизував думку Ґабріеля

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 6.09.2017 19:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27805

Можливу миротворчу місію ООН на Донбасі слід розміщувати на всій території конфлікту, а не лише вздовж лінії зіткнення, заявили в уряді Німеччини.

У федеральному уряді Німеччини вважають, що в разі відправлення миротворчої місії ООН на Донбас, "блакитних шоломів" слід буде розмістити на всій території конфлікту, а не лише на лінії зіткнення. Про це в середу, 6 вересня, заявила заступниця речника уряду ФРН Ульріке Деммер (Ulrike Demmer), виступаючи перед журналістами в Берліні, передає інформагенція dpa.

За словами речниці, Берлін вітає в цілому ініціативу російського президента Владіміра Путіна щодо відправки місії ООН на Донбас. Утім, деякі деталі пропозиції Москви Берлін розглядає скептично.

За словами Деммер, поки неясно, чи вдасться досягти згоди щодо усіх деталей такої місії на Донбасі. Так само вона не бачить підстав надати в цьому питанні сепаратистам на Донбасі право голосу на переговорах щодо такої місії. "Це було би неприйнятним посиленням значення самопроголошеного керівництва так званих народних республік", - наголосила представниця німецького уряду.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Владімір Путін доручив МЗС РФ внести до Ради Безпеки ООН резолюцію, яка передбачатиме розміщення на Сході України миротворців ООН. На думку Путіна, "ці сили повинні перебувати на лінії розмежування і ні на яких інших територіях". Крім того, "це не може бути вирішено без прямого контакту з представниками самопроголошених республік, "ДНР" і "ЛНР"", - зазначив Путін.

У Києві цю ідею розкритикували, вказавши, що розміщення миротворчої місії ООН можливе лише за умови присутності "блакитних шоломів" на всій непідконтрольній території Донбасу, а не лише на лінії розмежування. Водночас міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) позитивно відгукнувся про ініціативу Путіна - на його думку, нею слід скористатися для перемовин про припинення вогню.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.