Росія та Білорусь розпочинають навчання “Захід-2017”

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 14.09.2017 13:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27832

Сценарій російсько-білоруських військових навчань “Захід-2017” передбачає протистояння РФ та РБ із “західною” коаліцією.

Російські та білоруські військові розпочинають спільні маневри "Захід-2017". Навчання стартують у четвер, 14 вересня, й триватимуть до 20 вересня. Керуватимуть маневрами керівники генеральних штабів обох країн - перші заступники міністрів оборони РФ та Білорусі.

За задумом, сторони протистояння умовно розташовані в межах реальних кордонів Білорусі. З одного боку - "Північні"(Республіка Білорусі та Російська Федерація), а з другого - "Західні". Під останніми організатори навчань розуміють коаліцію зацікавлених країн - умовні "Вейшнорія", "Весбарія" та "Лубенія". Умовна країна "Вейшнорія" розташована в північно-західній частині реальної території Білорусі.

Головною причиною "загострення обстановки" за сценарієм навчань є намір "Західних" дестабілізувати ситуацію на території республіки та домогтися погіршення відносин між суб’єктами союзної держави, запевняють організатори. Також в основу задуму та теми маневрів організатори поклали події, що відбувається в країнах Близького Сходу та Європи.

Кількість учасників

Росія та Білорусь запевняють, що в маневрах візьмуть участь близько 12,7 тисячі військових. При цьому на території Білорусі будуть задіяні близько 10,2 тисячі військовослужбовців, 370 одиниць бронетехніки, в тому числі 140 танків, до 150 одиниць артилерії та реактивної артилерії та понад 40 літаків і гелікоптерів.

Утім, у міністерстві оборони ФРН вказували на те, що реальна кількість учасників навчань сягатиме не менше 100 тисяч військових.

Нагадаємо, що в Москві неодноразово наголошували на виключно оборонному характері навчань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.