ПАРЄ обрала нового президента

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 10.10.2017 19:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27931

Представниця Кіпру Стелла Кіріакідес обрана президенткою ПАРЄ. Її попередник подав у відставку через скандал із поїздкою до Сирії разом з депутатами Держдуми Росії.

Президенткою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у вівторок, 10 жовтня, обрано депутатку з Кіпру Стеллу Кіріакідес. У третьому турі голосування її кандидатуру підтримали 132 члени ПАРЄ, і вона з великим відривом обійшла конкурента з Литви Емануеліса Зінгеріса, який набрав 84 голоси. Кіріакідес заявила, що її найбільшими пріоритетами на посаді буде створення консенсусу в ПАРЄ та "невтомна і відкрита боротьба з корупцією", повідомляється на сайті ПАРЄ.

61-річна Кіріакідес - голова делегації Кіпру в ПАРЄ, член групи Європейської народної партії. Нову президентку обрано лише на три місяці, оскільки в січні 2018 року на наступній черговій сесії відбудуться нові вибори.

Попередній голова Парламентської асамблеї іспанець Педро Аграмунт оголосив про свою відставку 6 жовтня. Причиною відставки став скандал навколо його візиту до Сирії 21 березня за кошти сирійського уряду у складі делегації депутатів Держдуми РФ на літаку міноборони Росії.

Раніше, у квітні цього року, у Бюро ПАРЄ одноголосно підтримали рішення про недовіру Аграмунту. Ця структура є керівним органом асамблеї, до складу якої входять двадцять віце-президентів, голови політичних груп та керівники комітетів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.