Викраденим чекістами прикордонникам висунули обвинувачення

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 12.10.2017 16:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27941

Двох українських прикордонників, котрих понад тиждень тому затримали росіяни, обвинувачують у незаконному перетині державного кордону РФ.

Двом українським прикордонникам, які 3 жовтня зникли на кордоні у Сумській області та, як виявилося пізніше, були взяті під варту у Росії, висунули обвинувачення в незаконному перетині держкордону РФ. Про це у четвер, 12 жовтня, повідомив центр громадських зв’язків (ЦГЗ) Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії.

"Затриманим 3 жовтня 2017 року за порушення кордону з України до Російської Федерації військовослужбовцям Державної прикордонної служби України в рамках раніше порушеної кримінальної справи за частиною 3 статті 322 КК РФ (незаконний перетин держкордону РФ) висунуто обвинувачення", - наголошується в повідомленні ЦГЗ ФСБ.

Нагадаємо, що 9 жовтня у Державній прикордонній службі України заявили, що українські військові були захоплені насильно. "Обставини наштовхують на думку про те, що наші військовослужбовці були захоплені силою, а той факт, що до них кілька днів тому не допустили українського консула, лише це підтверджує. Скоріше за все, на офіцерів чиниться психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", - заявив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Як повідомлялося раніше, 3 жовтня двоє військовослужбовців Державної прикордонної служби зникли на кордоні з Росією у Сумській області. Пізніше виявилось, що їх затримала російська сторона. Згодом їх було заарештовано на два місяці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.