Дива не сталося: суд у Москві відмовився забороняти “Ростеху” монтаж турбін Siemens у Криму

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.10.2017 18:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=27987

Апеляційний суд у Москві відмовився застосовувати попередні заходи проти структур “Ростеху” за позовом німецької компанії Siemens у справі з використанням німецьких газових турбін в анексованому Криму.

Дев’ятий апеляційний арбітражний суд у Москві залишив в силі рішення суду першої інстанції у справі турбін у Криму за позовом німецької компанії Siemens. Рішення передбачає відмову застосовувати заходи проти структур державної російської корпорації "Ростех" з метою зупинки монтажу німецьких турбін у Криму. Це рішення московський суд прийняв у понеділок, 30 жовтня, передає інформагенція "Інтерфакс".

Представники Siemens вимагали заарештувати та зупинити монтаж турбін свого виробництва в Криму з метою подальшого забезпечення позову проти ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і ТОВ "ВО "Технопромекспорт". Обидві ці компанії є структурами "Ростеху". За даними Siemens, турбіни незабаром мають змонтувати в Криму, що спричинить істотні збитки для німецької компанії і зробить виконання судового рішення неможливим. Водночас представники "Ростеху" зазначили, що Siemens не має жодних доказів наявності турбін їхнього виробництва в Криму та проведення робіт щодо їхнього монтажу. "Жодних доказів не надано", - сказав представник "Технопромекспорту".

Німецький концерн вимагає визнати недійсними договори на постачання турбін для ВАТ "ВО "Технопромекспорт" і подальшу їхню передачу від ВАТ до ТОВ "ВО "Технопромекспорт". У результаті цих двох договорів турбіни були виготовлені для будівництва станції на Тамані, але незаконно переміщені в Крим. Siemens має намір отримати своє обладнання назад. На думку Siemens, якщо суд ухвалить позитивне рішення за основним позовом і турбіни будуть вже змонтовані, то виконання рішення щодо повернення турбін стане неможливим.

Водночас дві ці структури "Ростеху" подали зустрічний позов, в якому вимагають визнати недійсними пункти договору, що стосуються місця використання турбін. Siemens звинувачує "Ростех" в тому, що він незаконно перемістив до Криму чотири турбіни, поставлені для будівництва електростанцій на Тамані. Німецька компанія забороняла використовувати свої турбіни для виробництва електроенергії в Криму. Відповідні пункти щодо обмежень були включені в укладений 10 березня 2015 року договір між російською дочкою німецької компанії ТОВ "Сіменс технології газових турбін" і ВАТ "ВО" Технопромекспорт ".

У відповідь на переміщення турбін у Крим ЄС наклав додаткові санкції на три російські компанії і трьох фізосіб. Станції в Криму мають увести в експлуатацію у травні-червні 2018 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.