Миротворці в ОРДЛО. Канада активно працює над створенням місії

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2017 14:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=28037

Народ України може розраховувати на подальшу непохитну дружбу та підтримку з боку Канади.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд

Про це у четвер заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у заяві, яка торкається миротворчої місії до України, передає Голос Америки.

"Канада веде діалог із низкою країн щодо життєздатності та користі миротворчої та правоохоронної місії в Україні", - йдеться у заяві.

Фріланд відзначає, що вона особисто порушувала дане питання на зустрічах із лідерами України, Державним секретарем США, генсеком ООН, а також з кількома європейськими урядами.

Очолювана Канадою багатонаціональна бойова група у Латвії, яка є частиною посиленої присутності НАТО, є прикладом лідерства Канади та її рішучої позиції щодо підтримки безпеки в регіоні. Народ України може розраховувати на подальшу непохитну дружбу та підтримку з боку Канади", - відзначає заява.

У четвер канадське видання Globe and Mail повідомило про тиск, який здійснюється на уряд Джастіна Трюдо з тим, щоб Канада взяла на себе роль лідера в організації миротворчої місії ООН на Схід України.

Видання відзначає провідну роль, яку відіграють у тиску на уряд Канади організації української діаспори у Канаді.

"Насильство на Сході України триває з весни 2014-го року і зусилля організувати стабільне припинення вогню не дали результату. Канадським військовим може загрожувати колосальна небезпека, якщо у регіоні не буде скорочено кількість озброєнь. Обстріли з артилерії, легкої зброї, та міни вбили безліч людей протягом 3-х років", - відзначає видання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.