Робоча група по виборах: гра у більшовицького дурника

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 10.05.2007 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2804

Блок Юлії Тимошенко наполягає на виведенні представників Комуністичної та Соціалістичної партій зі складу робочої групи з урегулювання політичної кризи.

Про це журналістам заявив один із представників БЮТ Йосип Вінський.

За його словами, продовжувати переговори в такому форматі неможливо, оскільки вони фактично блокуються КПУ й СПУ.

"Комуністи й соціалісти панічно бояться виборчої кампанії", - сказав Вінський.

На його думку, переговори повинні проходити у форматі "Партія регіонів - опозиція".

Як відомо, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов допускає зміну формату робочої групи з урегулювання політичної кризи.

На його думку, представники Соціалістичної та Комуністичної партій у робочій групі гальмують процес переговорів.

Створення реєстру виборців завжди вимагали демократичні сили, а кучмісти, і регіонали зокрема, завжди протидіяли цьому. Цей “аргумент” "регіонали" відкопали лише для того, щоб затягнути вибори”, - заявив член Президії “Нашої України” Борис Беспалий. Як відомо, "антикризовики" стверджують, що потрібен час на формування реєстру виборців.

“Це наспіх придуманий аргумент, який говорить лише про те, що серйозних підстав для перенесення дати виборів "регіонали" просто не знайшли. Це просто димова завіса, для того, щоб затягнути вибори”, - вважає Беспалий.

Беспалий нагадав, що п’ять разів у незалежній Україні відбувалися парламентські вибори без реєстру і їхня демократичність чи недемократичність залежала від інших обставин. “Тим більше, що в законі про вибори чітко написано, що дострокові вибори проводять за тими списками, які були на останніх чергових виборах з відповідними уточненнями”, - додав він.

“Справжня причина намагань відтермінувати вибори у тому, що регіонали ще не встигли запустити схеми бюджетного підкупу виборців і масованого фальшування результатів виборів, - переконаний Беспалий. - А соціалісти й комуністи сьогодні взагалі понад усе бояться виборців, яких вони обдурили: соціалісти повністю змінивши свою політичну орієнтацію, а комуністи, змінивши Леніна на Януковича теж, гадаю, своїх виборців не порадували”.

Лідер КПУ Петро Симоненко вважає народного депутата, члена БЮТ Олександра Турчинова «політичним упирем і інтриганом», який за всяку ціну намагається повернути Юлію Тимошенко у владу з метою продовження її газових махінацій з ЄЕСУ. Про це Симоненко заявив сьогодні, коментуючи вимогу БЮТ вивести комуністів з складу робочої групи з підготовки дострокових парламентських виборів.

"Комуністи заважають Турчинову здійснювати беззаконня. БЮТ – це політичні інтригани і упирі. Ця сила продовжує займатися незаконними справами, які виходять за рамки національних інтересів", – сказав Симоненко. – "Я не дивуюся заявам Турчинова про те, що комуністів терміново треба вивести з складу робочої групи. Адже він – прихильник американської секти. БЮТ намагається будь-якими способами увірватися у владу, щоб їх лідер і далі змогла займатися газовими махінаціями за прикладом ЄЕСУ."

Лідер КПУ також нагадав, що сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбудеться чергове засідання робочої групи, членом якої він є.

"Комуністи будуть послідовними, і ми не відійдемо від своїх вимог. А саме, щоб були внесені зміни до Конституції, а також підготовлений державний реєстр виборців", – відзначив Симоненко.

У свою чергу один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов заявляє, що факт неповернення прем'єр-міністра Віктора Януковича до України є свідченням затягування переговорів з боку коаліції, оскільки за попередніми домовленостями прем’єр з президентом мали уточнити дату проведення дострокових виборів.

За його словами, на засіданні робочої групи він поставив питання про те, коли Янукович повернеться, але відповіді не отримав.

"Затягування повернення прем’єр-міністра в Україну ми вважаємо одним з сигналів того, що просто йде технічне відпрацювання зриву виборів 24 червня", - додав Турчинов.

За його словами, цей тиждень було витрачено "бездарно" і робота групи була "неефективною".

"Сьогоднішнє засідання – це дежавю попередніх, тобто нові ідеї комуністів, які вони намагаються обговорити, зокрема умови роботи КС, чи треба робити сервер, щоб підраховувати голоси. Це питання, які не мають нічого спільного з пакетом законів, які необхідно прийняти", - зазначив Турчинов.

Наразі у роботі робочої групи розпочалася обідня перерва. Ситно попоївши та відпочивши народні обранці-більшовики знову зберуться тягнути час та валяти дурника.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.